Ho ho ho gott folk!

Hur har ni det hemma i stugorna nu i allt julstök? Jag har det riktigt bra måste jag säga! Bakat julgodis, myst med min kära, kollat på julkalendern, gått en sväng på stan med min mamma. Ja ni vet. Och snön har ju kommit, får inte det en i julstämmning så vet jag inte vad som skulle kunna göra det.

Jag är glad, pappas tjej ringde och sa att pappa tänkte göra ett rejält ryck med alkoholen nu efter jul, jag vet ju att det inte är säkert att det kommer att hålla, men det gör mig ändå lättare om hjärtat.
Något som också gör mig glad är att jag har fått en ny riktigt bra vän, vi har ju känt varandra under några år och nu under hösten så har vi kommit varandra riktigt nära. Hon är en riktigt kul tjej som jag kan släppa loss med. Hon vet allt om min situation och jag allt om hennes, vi hjälper varandra och mår bra i varandras sällskap! Det är så skönt.

Jag har även hunnit fylla år. Hela 21, det känns lite vuxet faktiskt, konstigt då jag alltid har tänkt att jag vill ha barn när jag är 25, det är om fyra år... vilket i sig är sjukt! 25 år va ju jätte gammalt, det är ju så gammal min mamma var när hon fick mig. Jag känner mig inte gammal nu, och 25 känns inte så gammalt heller, inte så som det gjorde då i alla fall.
Det blev en bra födelsedag med släkt och vänner som tittade in, fick många fina presenter och blommor. Min mamma är så rolig, i två födelsedagar har hon köpt orkideer till mig. Första året för att jag sa att jag skulle vilja ha i någon mer färg än lila, hade nämligen två lila i köket. Då när hon stod i blommaffären så fick hon bestämt för sig att jag sagt att jag ville ha en lila, så hon köpte en lila. I år så stod hon och valde mellan en vit och en lila, hon kom inte ihåg om jag hade vita eller lila hemma, hon kom fram till att hon hade velat förra året och mints att vi pratat om vita, så hon köpte en lila orkidee till! Haha, nu har jag fyra lila orkideer här hemma, det gör mig inget, lila är min favoritfärg, men det hade vart kul med lite olika.

Nu ska jag sätta mig framför tv:n en stund.

Ha det bar alla

Nelly

Bråk

Bråkade med pappa i fredags och i lördags. Om alkoholen förstås..

För någon vecka sedan åkte jag och min bror upp till pappa och sa att vi tycker att det blivit för mycket alkohol på senaste och att våran gräns snart är nådd. Vi sa rätt ut att vi inte ville träffa honom när det blir förmycket, att vi inte orkar bli ledsna längre och att vi kommer åka därifrån när han dricker.

I fredags var jag uppe hos pappa och julbakade. Det hela började jätte bra och vi hade det riktigt mysigt tillsammans. Sen frammåt eftermiddagen så skulle han börja fredags städa, vilket för honom också innebär en fredags öl. Han sa inget till mig först och visade inget så jag märkte det inte på en stund och när jag väl märkte det så stod jag med deg och halvfärdiga julgodisar upp till armbågarna så jag kunde inte åka, jag hade inte heller någon bil.

Nu kanske ni tycker att jag är dum som inte åkte på en gång, men jag är naiv när det gäller pappa och sa heller inget till honom för jag tänkte att det är väl bara det här, på den nivån det är just nu, för han vet ju vad vi tycker, han vet ju att jag kommer åka om det blir mer... och mer blev det....

Efter att vi ätit kvällsmat gjorde jag klar de sista godisarna och sen gick jag och väckte pappa på soffan och sa att jag var besviken på honom, just då kunde han inte få in i sitt huvud varför, tyckte att jag kunde ha sagt till tidigare. Tillslut blev han så irreterad att han vände på sig och gick ut ur rummet, då tog jag en bil och åkte där ifrån.

Jag kom tillbaka upp på lördagen för att hans tjej skulle hjälpa mig att sy ut en klänning som jag skulle ha på en maskerad på kvällen. Pappa var inte hemma först, var ute och gick med hundarna, men när han kom hem så ignorerade han mig totalt. När klänningen var klar så gick Hon ner till tvättstugan och då tog pappa till orda.

Enligt honom så skulle jag alltså säga till när han började dricka och att han hade sagt till mig när han tog den första ölen. Men jag känner att jag inte vill springa och vakta på honom, det är för tusan inte mitt jobb att se till att han inte dricker när han är med mig. Vill han träffa mig och ha kul tillsammans vet han att då får han avstå från drickat.

Det gick ju inte riktigt så snällt till som man kan få föreställningen av av texten. Pappa är en mästare på att framställa sig som ett offer för alkoholen. Men jag anser att så länge han är nykter så har han ett val, när han tagit första droppen så kan jag förstå att det är svårare att sluta.

Jag blev riktigt arg och det blev han också så det hela slutade med att vi stog och skrek på varandra, han svor åt mig vilket jag aldrig har hört honom göra, men mot slutet så bad han i alla fall om ursäkt...

Jag har inte träffat honom riktigt sen dess, en snabbis igår när han hämtade bilen, nån minut bara. Vi får se vad som händer... På fredag så fyller jag år, då kommer både pappa och mamma och släkten, vet inte riktigt, men jag brukar tycka att det är lite stelt, vi får se hur det blir.

Nu är det i alla fall dags för mig att hoppa in i en dusch och sen ta mig upp på stan.

Nelly

December!

December är en månad som jag tycker mycket om, jag fyller år och det är jul. Men det är egentligen allt runtomkring som är toppen. Det är nu första frosten och snön som stannar brukar komma, det är nu alla sätter upp mysiga lampor, tänder ljus och börjar göra det lite julfint i sina hem.
Jag bara älskar att det är dags att börja baka; bullar, födelsedastårta, lussekatter, pepparkakor och framför allt allt julgodis. Jag ska baka så mycket julgodis i år att jag måste börja imorgon!

Då kommer pappa och hämtar mig och så ska jag få låna hans kök, mitt som jag har här är inte riktigt bakvänligt för storbak! Det ska bli kul att baka lite med pappa, han har liksom aldrig varit med och gjort det när vi var små, utan hade alltid annat som han pysslade med då, och nu på senaste år har han överlåtit det åt mig och min bror efterom han alltid druckit.

Nu är det nog snart dags för mig att dra upp rullgardinen och äta något till frukost. Ligger hemma och är sjuk, så det är lite jobbigt att kolla ut genom fönstret och se att det faktiskt är minusgrader ute, att träden är så underbart frostvackra och att jag själv bara längtar efter att få gå ut och känna kylan bita i kinderna. Jag älskar vintern om ni inte har förstått det innan.

Ska ni julbaka något?

Nelly

RSS 2.0